Har ar var fina vagn!

Vi fick var vagn for ett tag sedan, men jag har ju glomt att visa upp den for er har i bloggen! Vi valde mellan en hel del olika vagnar, men Bugaboo vann! Den ar latt att falla ihop och bara upp for trappen i vart hus (vilket jag kommer att gora dagligen), den har sa manga bra funktioner som att vanda den sa de stora hjulen ar fram i jobbigare terrang, men man ska ha de sma hjulen fram nar man navigerar i stadsmiljo mellan borden pa ett fik eller upp pa bussen etc. Den har en fin och bra liggdel och en bra sittvagnsdel, sa vi kan ha den till var lilla tjej i flera ar. Dessutom ar den snyggare an alla andra vi sett, och vi har valt rod basfarg med morkbrun toppfarg. M monterade ihop den pa en gang nar vi fick den fast det var mitt i natten nar vi kom hem sent fran en comedy TV- inspelning i Camden. Jag la mig med fotterna upp i soffan och tittade pa nar M "byggde" vagnen, efter att ha statt upp i 3,5 timmar och lyssnat pa stand-up comedy hade jag fruktansvart ont i benen. Eftersom det var en TV-inspelning sa blev det en del omtagningar och tjoande och jag borde ha forsokt fatt biljett till "disabled arean" (handikappsplatserna) for det var en riktig provning for en gravid kvinna. Kul var det! Och sa har fin ar vagnen:-




Manga av er har sett vagnen pa facebook, M la upp en bild dar han skojade om att den fargmassigt matchar var inredning. Den gor det! Sa har ser bilden han la upp ut (liten men hoppas ni ser anda) :-


Om att ta en paus

Som allt annat jag gatt igenom i livet sa har denna graviditeten paverkat mig. Jag har for forsta gangen pa flera ar kant mig hel och lycklig... Jag har for forsta gangen inte jobbat arslet av mig hela dagarna ar ut och ar in utan mer an en veckas semester i taget. Jag har haft tid pa ett helt nytt satt. Kanske jag ibland har for mycket tid till att analysera och tanka, eftersom jag ibland slar knut pa mig sjalv tillslut av allt tankande.

Jag har forstatt nu varfor andra manniskor ar radda for att inte jobba. Om ni bara visste hur manga ganger jag har hort "men jag skulle inte kunna sluta jobba sadar, vad sjutton skulle jag gora da? Vad trakigt". Dessutom har de en liksom viktig min i ansiktet nar de sager det, stolta over att de ar sa ambitiosa och ovarderliga pa sina jobb. Jag menar inget illa i det, det ar fa saker jag sjalv ar sa stolt over som min karriar.

Dessutom ar svaret ar ja, det ar en jattestor omstallning. Och ja, det ar bade jobbigt och trakigt ibland. Men OJ vad nyttigt det ar! Och jatteharligt, kreativt och lyxigt! Man blir en snall, talmodig och utvilad manniska av att inte behova jobba. Kanske lite latare an vanligt ocksa.

Men nar en manniska sager till mig att de inte skulle klara sig utan ett jobb, sa undrar jag alltid varfor de ser sa stolta ut. Jag tycker synd om dem istallet... Jag forstar att man kanske maste jobba pa grund av att man inte klarar sig utan den inkomsten, jag forstar att man tycker att det ar kul att jobba, att man ar social och man far kanslan av att man gjort nytta for sig. Det ar inte det jag menar! Jag alskar att jobba och gora karriar och dessutom har jag ett enormt socialt behov. Men jag ar ocksa valdigt nojd med att ta en ordentlig paus och vara hemma och vara ledig och njuta av graviditeten. Jag har sa mycket roliga saker att hitta pa hela tiden.

Men lat oss ga tillbaka till att inte kunna tanka sig att inte jobba. Sorgligt att en del tycker att meningen med livet ar jobb? Jag hor ofta gang pa gang att en del vet inte vad de ska ta sig till nar de ar hemma pga sjukskrivning, vard av sjukt barn, lang semester etc. Sa man vill inte vara ledig med sin familj, sina barn man fatt, eller sin alskade andra halft? Eller att bara vara sjalv och kultivera sina intressen? Langtar man till jobbet da, eller inte kan komma pa nagot att gora anser jag att man har allvarliga problem. Har man jobbat sa mycket att man tappat sina andra intressen, glomt bort varfor man valde sin partner och varfor man ville ha barn? En sadan person borde verkligen rycka upp sig ur hamsterhjulet och flytta langt langt bort for att fa perspektiv pa tillvaron. Att lara sig alska sitt liv och vara tacksam for all tid vi har pa jorden. Livets mening ar inte att stressa runt hela dagarna, det ar jag saker pa efter mina 37 ar har pa jorden. Det finns ingen tapperhetsmedalj som delas ut till dem, endast en sorgsamhet over att de glomde att leva livet mer an de sma stunder som blev over pa nagot satt.

Jag vet inte om det ar allt jobbigt som drabbat oss och vara familjer de senaste aren, som fatt mig att tanka sa har. Men jag tar inget for givet langre. Jag har en sadan otrolig tacksamhet for allt jag har, och att tanka pa vad andra manniskor tycker har jag slutat bry mig om for lange sedan. Jag kanner mig fri och jag har alltid mer eller mindre kant mig granslos. Utanfor ramarna. Froken Bangstyrig och froken Tvartemot. Jag har alltid haft valdigt svart att forsta vanliga fordomar (aven om jag vet att jag har massor, jag med) som generellt uttalas av folk runt mig i alla aldrar och i bada mina "hemlander" England och Sverige. Generellt sa ar det mycket oppnare i London dar vi har valt att bo, och det ar mycket i den dar "ta for givet"-attityden, smasintheten och alltfor likriktade liv som far mig att inte vilja bo i Sverige.

Jag har landat i att livet ar for kort for att spendera det med manniskor som tanker snavt, har skygglappar och har svart att kanna generositet, varme och karlek till sina medmanniskor. Det ligger langt ifran mig att jaga materiella ting och att tjana pengar, jag brukar skoja om att jag och M inte har respekt for pengar som vi slosar ibland. Men det ar inte sa viktigt. Alltsa, det ar klart over att vi ar stolta over att vi ager den finaste lagenheten vi nagonsin sett och att vi har rad att gora saker och att man blir fanigt glad av att kopa fina saker. Herreminje, det ar klart vi gor! Jag vill inte satta mig pa nagra hoga hastar och tro att jag inte paverkas av pengar, det vet jag redan att jag gor. Men jag menar att till exempel nu nar jag gar utan inkomst och vi forlorar hundratals tusen om aret, kommer att fa 0 kr i foraldraledighetsinkomst etc sa ar det manga som flamtar till. Vi har inte en massa pengar om det ar sa det later, vi klarar oss bra men vi kan inte leva sahar i evighet. Det bade vet vi och vill vi inte heller. Jag ser fram emot att ta upp min karriar igen, om allt gar bra med vart barn och att vi kanner oss redo for dagis eller vad det blir sa smaningom.

Men viktigare omstandigheter an jobb, karriar och pengar hande oss. Det forandrade vara liv och synen pa att bilda familj och att skaffa barn for evigt. Och for det ar jag konstigt nog tacksam. For det kanns som att vi lever livet starkare, kanske just for att vi har en sorgsen vetskap om vad smarta ar langst inne. Nar man kant sorgen sa blir gladjen sa mycket starkare. Det ar val sa livet fungerar, pa gott och ont.

Men for att aterkoppla till radslan av att inte jobba, sa har jag genomskadat vad de ar radda for... De ar livradda for att satta sig ner och tanka igenom sin tillvaro pa allvar, och att analysera sina liv och sin lycka och vad de egentligen vill ha ut av livet. For det ar verkligen JOBBIGT och man maste vara modig pa ett helt annat satt. Det gor ont att tanka igenom och analysera, att vaga se rakt in i sig sjalv och ta reda pa vem jag ar och vad jag vill ha ut av livet. Det jag har kommit att gora ar att inse att det ar en gava, denna tid att bygga upp mig sjalv och jag njuter i fulla drag av att fa ha den har lyxen och tiden. Dessutom har jag varldens finaste lilltjej i magen som sallskap.

efterlangtat 3D/4D ultraljud

alltsa, vi var pa privat ultraljud i lordags - och det var FANTASTISKT! forst gjordes vanligt 2D ultraljud dar de mater henne och man far en tillvaxtrapport, det var naturligtvis det viktigaste... att bara fa se henne och veta att hon mar bra och vaxer som hon ska.

bonusen var sedan att ligga dar och titta pa henne sedan pa storbildsskarm i 3D/4D; nar hon oppnade och stangde munnen, boxades med de sma armarna och benen, sog pa handen, gaspade och gjorde andra rorelser och miner. det var sa vackert! vilken upplevelse! hon som utforde ultraljudet sa att hon var en aktiv bebis (och jag tyckte hon kandes lugn just da hihi) och att hon har knubbiga kinder och andra roliga kommentarer. vi fick filmen pa dvd sa vi kan titta pa henne om och om igen... hon ar det basta som finns!

och hon har definitivt fatt de knubbiga kinderna fran mig, sa sott! och hon har M:s fina mun och haka, det var jattetydligt.

vi firade med att kopa lite klader till henne:-





Every day essentials - en gravid kvinnas dagliga overlevnadskit i 8 steg

1. Ogondroppar mot pollen 2. Nasspray mot pollen  


3. Gravidvitaminer och omega 3 tillskott  

4. Stodstrumpor  5. Aspirin (blodfortunnande)


6. Heparin injektioner (blodfortunnande)  


7. Bio-Oil (mirakelolja mot hudbristningar)  


8. Dreamgenii, graviditetskudde 

Jag ar i vecka 27!


Stilstudie av magen v.10, v.13, v.18, v.22 och vecka 27 - tadaaaaaaaaaaa:-



Fakta vecka 27:-
--------------------------------------------------------------------------
Barnet
Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt. 
Vikt: 1 kg.

Mamma
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.

Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt.

Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händer och fötter varma och fuktiga.

Pappa/partner
Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

--------------------------------------------------------------------------

Vecka 27, hur jag mar:-

Jag ar andfadd, har svart att andas emellanat och det piper nar jag andas nar jag lagger mig pa kvallen. Jag har fragat lakaren om detta, och han sager att jag har mindre plats for diafragman och lungorna allt eftersom var lilla tjej vaxer sa det ar bara naturligt. Jag har matt illa i tva dagar nu, tydligen sa kan en naturlig hormonuppgang ge den effekten... for att inte tala om hur mycket jag grat igar till precis alla tv-program vi sag. Jag var som en kran som skruvades av och pa med minuters mellanrum! (Om det handlar om karlek eller foraldrar och barn sa ar det kort hihi). Man sover ju inte lika bra heller langre, om man inte vaknar for att kissa sa ar det vark i hofter och jattemycket kryp och ont i benen eller sendrag i vaden. Dessutom vaknar ju lilltjejen och sparkar och underhaller en sa man bara ligger och ler och tanker att det finns roligare saker att gora an att sova. Hon har nu borjat ta spjarn ordentligt och igar var det som hon gjorde "moon walk" i magen dvs gick pa stallet upp mot min hogra sida under revbenen. Jag ar glad iallfall att jag inte har fatt nagra hudbristningar eller ar svullen om hander och fotter.

Jag ar lycklig och tacksam varje dag for att det kanns sa bra, jag kanner mig sa oerhort lyckligt lottad.




Milstolpar i graviditeten

Har kommer tva screenshots fran min iphone 4 graviditets-app som visar roliga siffror:-


Haromdagen kom vi till "100 dagar kvar" tills varan alskade prinsessa kommer, jippi! Som ni ser sa star det att det ar 100 dagar till EDD (estimated due date):




Sedan kom vi till 65% avklarade av graviditeten, jag ar gravid i sjunde manaden och var baby ticker som raknar ner ar nu TVA-siffrig!:



Underbart!

Fisk- & skaldjursfester, vackert hjartljud och nagra sprakfunderingar...

Jag alskar fisk och skaldjur men det blir inte sa ofta som man kanske borde ata det. Jag tar en multivitamintablett och en omega 3 tablett varje dag som ar for gravida, for att inte stressa upp mig over OM jag far i mig det jag ska eller inte.

Men senaste tiden har vi okat pa med fisk och skaldjursfester. Nu nar vi har var van S boendes i vart gastrum har vi haft en gastkock i koket som haromdagen bjod pa sin utsokta fisksoppa:-



Och igar korde vi hummerfest! Stora farska humrar:-

Vitloksgratinerade humrar som vi serverade med farskt brod och aioli:-


Innan vi hade hummerfest, var jag och S pa puben och satt pa uteserveringen i solskenet och hade det trivsamt. Och forfesten fortsatte pa var terass med Mojitos, bade med och utan rom. Jag blandade en med rom i till M nar han kom hem fran jobbet, och sa sa han nar han druckit den: "mmm, den gick till huvudet" och log.

Sedan borjade vi fundera om man sager sa pa svenska, heter det sa? Pinsamt men sant, det borjar bli riktigt svart ibland att veta om vissa meningar man sager ar korrekt svenska. Det later ratt for oss men ibland vet jag inte om det ar for att vi direktoversatter engelska uttryck. Detta hander jamt och standigt sa det ar bra att reda ut vad som ar ratt sa man inte blir utskrattad nar man flyttar tillbaka till Sverige.

Jag var nyligen hos min GP (general practioner=allmanlakare) och lyssnade pa lillalsklingens hjartljud. De var "very strong and regular" och som musik for mina oron! Nar jag var pa vag hem skulle jag skicka sms till M och skriva att allt sag bra ut. Da kom den dar osakerheten pa svenskan igen.. hjartljuden var reguljara...nej, nej radera! Hjartljuden var stadiga, nej vanta... det finns ett ord som har med "regular" att gora...om jag bara kan komma pa det...

Ha! Hjartljuden var regelbundna - in your face Dolph Lundgren!

Min bola

Jag har kopt en bola, ett mexikanskt smycke/halsband som klingar lite diskret och hanger langt nere pa magen. Detta smycke bars for att lugna bebisen som lar sig kanna igen detta ljud i magen, och efter fodseln for att lugna eller sova henne. Dessutom ar den ett vackert smycke:-

Information om Bolan: "The Mexican bola or pregnancy chime is a pretty and original necklace for pregnant women. Inside the bola, a tiny sort of xylophone is welded, on which a little ball 'dances' around. From approximately twenty weeks into pregnancy, a baby can hear and recognise sounds in the womb.

By wearing the ball regularly, low on the belly, the baby will grow familiar with the chiming sound of the bell. The baby will experience the special sound as soothing, both before and after birth."



Och sa har ser den ut pa (vecka 23):

(vecka 25):


Glada dagar i bilder

Jag har varit snal med att uppdatera bloggen, men jag har som vanligt varit flitig med kameran.
Detta ar en del av vad jag planterat pa var terass, ska aterkomma med resultatet sa har langt. Det har vaxt riktigt mycket! Ni med stora tradgardar och grona fingrar, forsok att halla er for skratt:-



Min mage i vecka 23:-


Jag har haft cravings efter svenskt losgodis, som tur ar finns det en butik som heter Totally Swedish dar man kan fa diverse godsaker hemkort. Jag handlade godis, svenskt brod, oboy, ostbagar, rakost etc for ca 700 SEK. Har ar godiset, mums!:-


Och limpa med kaviar och rakost, himmelriket....:-


Scrabble pa terassen:-


Matcravings nu igen, en dag friterade vi bananer och at med sirap och vaniljglass. Sa gott!:-


Vi firade 7 arsdag tillsammans min M och jag! Picknick i parken:-


och fina romantiska blommor fick jag:-


Du och jag alskling for alltid!

hej bloggen - du ar inte glomd!

Jag tankte uppdatera bloggen ordentligt imorgon... men ville ga in och saga hej och att allt ar bra. Valdigt bra. Vi har haft sa mycket lediga dagar och sommarvarme i ett par veckor att man knappt hunnit med att vara inne och saledes anvanda datorn overhuvudtaget.

Vi har haft grillkvallar och picnic och suttit pa uteserveringar och varit lediga och gottat oss bade i pask och nu idag ar det sista dagen pa en langhelg pa fyra dagar. Fem for oss, for M fyllde ar i torsdags sa han tog ledigt fran jobbet och vi tag taget till Bournemouth. Helt underbart! Sedan var det ju Royal Wedding pa fredagen sa det var en ledig dag och sen helg och idag ar det Bank Holiday och ledigt som det ar varje forsta mandag i manaden maj. Daremot har vi inte firat Valborg, det ar en hogtid som man glommer bort nar man bor utomlands och ingen annan firar eller har nagon majbrasa.

Jag ar nu officiellt stormagad och roner stor uppmarksamhet pa gator och torg. Yay!

Denna knapp som jag hade pa jackan under vintern och varen behovs inte langre for att markera att jag ar gravid och inte bara lite smatjock. Sa man besparar osakra medresenarer risken att vara oforskamd nar de erbjuder sitt sate till mej/en kvinna de tror vara gravid. Basta gulliga knappen! Det borde finnas sana i alla lander, inte bara har i UK. Sag till om ni sett nagon motsvarighet i annat land, det ar kul att veta om det finns.


Vi har aven fatt en inneboende gast i form av Sofia, hon bor i gastrummet ett tag framover... Just nu spelar hon Puzzelquest 2 som ar mitt favoritspel just nu pa iPaden, M jobbar trots ledig dag och jag bakar kanelbullar som den lilla bullmorsa jag blivit. Lillgumman sparkar och mar fint och far mig att standigt ga omkring med ett stort leende pa lapparna. Dessutom fick jag ett infall haromdagen och fargade haret rott. Rattare sagt knallrott. Punk rock mama det ar jag.

RSS 2.0