starkt slar det lilla hjartat

Allt gick bra idag, pa ultraljudet sag vi bebisen och det lilla hjartat som slog sa fint och starkt! Det kandes underbart, vi ar sa glada. Jag ar fortfarande kvar pa samma dag som beraknat och allt ser bra ut. Vi ska tillbaka om 2 veckor, lakaren foreslog 3 veckor men da protesterade jag och sa att sa lange kan jag inte vanta. Tokgubbe, inte 3 veckor heller. 

Nu sa har klockan kvart over elva pa kvallen vantar vi fortfarande pa vara vanner som ska anlanda fran Sverige pa ett plan som var forsenat 8 timmar. Vi far ga och lagga oss direkt och sedan mysa och ha skoj imorgon.

ah, vad jag ar lycklig.

starkt slar det lilla hjartat.

starkt slar mitt hjarta for lilla dig.

min mage

sa har kan det se ut nar man far blamarken och stickmarken av sprutorna... lovade ju er en bild (tagen av mig sjalv med iphonen sa ar inte superskarp tyvarr, eller kanske gudskelov! ) 


jag mar illa och det gor mig glad

Tank att man ska vara sa nojjig hela tiden, sa nar man kanner gravidsymptomen floda sa blir man alldeles lugn och lycklig. Man blir hog pa Hcg, hihi. Basta drogen.

Idag vaknade vi till doften av nybakat brod, ja jo vi hade timern och brodmaskinen till hjalp som gjorde jobbet till en passande tid. Det var ljuvligt gott. Men sedan har jag mest matt illa. Mitt illamaende ar inte "morning sickness", nej det ar da och da illamaende som kommer och gar eller stannar en hel dag. Och det kan komma nar jag ar hungrig eller ar matt eller lagom, bara ligger sadar och guppar och far mig att kanna mig nastan bakis och smahungrig/smaacklad hela tiden. Men det gor mig GLAD. Det ar symptom pa att hormonet flodar i kroppen som det ska. Lugnande.

Vi har fatt varor vi bestallt online for hemkorning, sa nu har vi rod microvagsugn, rod brodrost, rod vattenkokare och en rod soptunna. Vart kok blir bara finare och finare! Daremot kunde jag knappt vara nara kartongerna nar de packades upp for det luktar nat som fick mig att ma mer illa. Overallt dessa dofter som ar starka och stickande. Huh. Soporna och diskmaskinen ar omraden jag helst undviker. Dessutom ska vi stada idag, vilket kan vara knepigt med alla illaluktande medel. Vi ska stada for vara vanner A & A kommer imorgon fran Sverige for att fira nyar med oss. JIPPI! Det ar 6:e aret i rad de kommer till London over nyar, bra traditioner ar till for att hallas! Varldens basta kompisar ar de, och det finns inga vi hellre vill fira nyar med. Det ska bli mys och spel och god mat och bus i dagarna 5. Och ni vet val att det basta av allt ar att forst imorgon ar det dags for scan pa Early Pregnancy Clinic. Jag ar sa pirrig i magen.

God fortsattning!

Hoppas alla haft en riktigt god jul och jag onskar god fortsattning pa julhelgen och mellandagarna. Att onska god fortsattning ligger inte ratt i munnen pa mig, jag kanner mig tantig da faktiskt. Men jooo, jag onskar ju er allt gott och mysigt och bra sa jag sager sa anda. Jag ar tillrackligt mogen for att saga...tja... nastan vad som helst. Jag struntar i vad andra tycker om mig, fast det har jag ju gjort lange. Det finns alltid asikter om hur man ar och jag har for lange sedan lart mig att inte ta at mig : jag ar for kurvig, for hogljudd, for glad (far jag oftast hora), for galen, for omtanksam, for tavlingsinriktad, for energisk men for lat, for modig, for oradd, for morgontrott, jag ser for ung ut for min alder och for att inte tala om att jag lyssnar pa konstig hard musik och gillar tatueringar och konstiga klader. Vi kan halla pa hur lange som helst.  Jag tycker om mig sjalv valdigt mycket och har bra sjalvfortroende och det ska man inte heller saga hogt for da ar man skrytsam ocksa. Daremot har jag lart mig att valja att omge mig med manniskor som gillar mig for den jag ar, och jag ar inte intresserad av att overtyga de som inte gor det utan gar glatt vidare. Livet ar for kort for att slosa pa att vara arg och ledsen for onodiga saker som man inte kunnat/kan paverka. Daremot konstruktiv kritik och att forsoka forbattra mig sjalv som manniska och utvecklas personligen och i mina relationer i livet for varje ar - ja tack! Mer mer mer. Jag vill alltid veta. Jag vill alltid lara mig mer om mig sjalv och min omvarld. Ni ser, jag ar lite fooor nyfiken ocksa.

Nu var det den goda julhelgen jag skulle skriva om. Jag svavar ut for mycket ocksa, hihi... Jag och M stannade sjalva hemma i London och firade jul, vi har haft det lugnt och skont och underbart. Svenskt julbord som vi lagade sjalva och njot av. Vi har varldens finaste gran och mysigt julpynt med lyktor och ljus overallt. Jag saknade mamma och pappa och mina systrar med familjer grymt mycket, det kandes konstigt att inte fira med dem som vi brukar. Men vi ville ha en lugn jul utan flyg for att skydda mig och lille bebben, dessutom blev det en riktig cirkus pa flygplatserna har i London och folk hade problem och forseningar pa flera dagar for att komma till Sverige vilket bekraftar att vi fattat ratt beslut.

Nu ligger jag for tredje dagen med ont i halsen och forkylning, eftersom immunforsvaret forsvagas (sa kroppen ska acceptera den lille som vaxer i magen) sa blir man lite risigare latt men det ar det vart och gor ingenting. Jag har yrsel idag vilket ar lite jobbigt. M har dragits med forkylning ett langre tag nu sa vi hostar lite ikapp.

Nu ska jag ta de sista tabletterna for idag, sprutan och de andra ar redan tagna. Jag tog kort pa nagra blamarken haromdagen efter sprutorna som jag ska lagga upp har sa ska ni se hur det blir. Men jag klagar inte. Inte alls. Det kanns sa underbart att gora nagot aktivt varje dag for att bebisen ska stanna kvar. Det gor mig nagot lugnare an tidigare graviditeter. Men som sakert manga i min situation vet, sa ar man nojjig mitt i lyckan och kollar toapappret varje gang man gar pa toaletten, man kanner efter sa symptomen ar kvar hela tiden. Hur manga ganger varje dag har jag inte raknat men det ar manga.

Tack for alla lyckonskningar, det varmer och gor mig glad och far mig forsta att det ar pa riktigt. Tack och god fortsattning onskar Tant Maj!

forsta titten

I dag formiddag har vi varit pa Early Pregnancy Clinic for att gora forsta VUL (vaginalt ultraljud). Eftersom jag ar i borjan av 6:e veckan sa ar det i det tidigaste laget om man ska kunna se nagonting. Vi visste det men det ar anda skont att konstatera att allt ser bra ut sa har langt. Vi sag hinnsacken och gulesacken som man ska gora och det kandes skont. Vi ska komma tillbaks nasta vecka och titta igen och da hoppas vi att vi far se lille minibebisen ocksa. Ack sa underbart att fa hora att allt ser bra ut.. sen kommer man hem efter god lunch och shopping och sa drojer det inte lange forran jag blir otalig och langtar tills nasta scan. Jag vill se var lilla fina. Hihi.

Stanna hos oss var lilla alskling. Det ar allt vi onskar, ber om och vill. Vi ar sa lyckliga med dig.

Att beskriva lycka

Jag har tankt pa det inlagget jag publicerade idag, jag har fantiserat om hur jag ska skriva ett inlagg och beratta att vi vantar barn och vilken lycka vi kanner. Att fa saga att jag ar gravid. Gravid faktiskt! Och sa insag jag hur torrt och hackigt inlagget blev. Jag ar val ingen stor poet, men jag brukade en gang i tiden ha ett ganska okej skriftsprak. Kanske kan jag skylla pa att jag bott i ett engelsktalande land for lange for att svanga mig sadar fint, coolt och malande med svenskan som jag tankt ut i huvudet att jag skulle.

Jag kan konstatera att den lyckan jag kanner ar helt galet underbar och jag vill skrika och skratta hogt och dansa runt runt och hoppa pa bordet. Att beskriva den lyckan vi kanner ar inte helt latt. Men oj vad gott den kanns.

GRAVID <3

Jag ar pa smallen, pa tjocken, har en bulle i ugnen!!!

Jag har kissat pa en del test sedan jag skrev senast forstar ni. Vi testade pa dag 6 med ett kansligt graviditetstest for jag kande att jag madde illa. Vi hade hela tiden tankt att testa narmare dag 14-17 som rekommenderat, men vi resonerade som sa att om jag far graviditetsymptom sa testar vi. Eftersom jag levt med olika sorters hormoner i kroppen en langre tid som ivf:are, sa vet vi om att det ar svart att skilja pa symptomen som ar valdigt lika. Men jag visste nar gravsymptomen kom, bara 6 dagar efter embryo aterforingen.. att det har var en annan kansla och nagot jag kant fyra ganger tidigare (alla ganger jag varit gravid har jag vetat innan missad mens och testat positivt). Jag hade ocksa en gladje i kroppen i allt illamaende. Och det visade positivt. Och var lycka visste inga granser! Vet fortfarande inte! Men det var ju tidigt, sa man maste gnugga sig i ogonen och samla sig lite. Men jag kande ganska snabbt att jag vill njuta, det har ar den basta kanslan som finns och jag vill unna mig att vara lycklig. Vi ar galet glada. Vi testade sen var och varannan dag med clearblue test tills det gatt en vecka, och man kan da bade se att hormonet stigit pa sista digitala testet och jag kan kanna att mina symptom har okat i stadig takt.  Och lillen far ju nu ocksa hjalp att stanna med progesteron tva ganger om dagen och aspirintabletter och heparinspruta varje dag. Wow!

Och nu delar jag med mig av var lycka till er pa min blogg, har ar de vackra testen:-

Ruvardag 6 ar en happy Friday!

Nu har klockan slagit om till ruvardag 7, for jag uppdaterar sent pa fredagen.. Jag var inne tidigare idag och skulle uppdatera pa ipaden men den ville inte posta inlagget, sa tog mig laptopen i knat i soffan nu som vanligt istallet.

Igar pa ruvardag 5 vaknade jag med lite tjockt i halsen och kande mig lite risig, vilket jag tar som ett gott tecken. Rutinerad som man ar vet man att for att graviditeten ska stanna sa maste immunforsvaret sankas.. och da kan man bli lite krasslig men det ar ingen fara. Forra julen nar jag var gravid brakade det loss en riktig forkylning som utvecklades till bihaleinflammation, jag missade jobbets julfest och satt hemma med handduk pa huvudet och inandades hett vatten i en bunke. Bebisen klarade sig fint under sjukdomen, sa det bidrog inte till missfallet utan det var mitt blod som klumpar sig och forstorde graviditeten.. Men det tar jag nu medicin mot.

Sen idag har jag varit och lunchat med mina fd kollegor och sen lite julklappsshopping, vi hade det jattemysigt och satt och babblade och babblade i timtal. En av dem ar gravid, och hon var sa fin med magen och jag kande mig lugn och glad for hennes skull. Jag vet namligen att de kampade for att bli gravida, och hon skulle precis borja hormonbehandling och terapi for depression nar hon blev gravid. Det har kanske later konstigt for andra som inte har varit med om det jag har varit med om, men det AR mycket svarare att gladja sig for nagon som blir gravid ganska snabbt. Det ar som de har en naivitet som jag lamnat bakom mig; de har de dar forsta tankarna om en graviditet, om kommande barnet, hur de ska inreda barnrummet, planerar for ankomstdatumet, kanske till och med sager den har nygravida personen "att det blir bra att foda barn i maj, sa slipper man ga i varmen hela sommaren med magen", de spanar for forsta gangen pa namn och bara gladjer sig och ar bara lite lagom oroliga som tex for att deras barn ska inte vara friskt nar det fods.

Jag kan spendera hela min graviditet i den varmaste sommaren, eller i oknen om jag maste. Jag gor det sa garna for jag vill inget hellre an att vi far vart efterlangtade barn.

Men det ar svart att forsta om man inte upplevt det jag har. Jag har forstatt det, och jag forsoker forsta och ha talamod for jag var en gang lika naiv som dem. Det ar med ett visst vemod i hjartat jag tanker pa vad jag sa och gjorde nar jag blev gravid forsta gangen forrforra julen. Du var en annan da J. Men anda ar jag tacksam for att jag nu har en odmjukhet infor detta. Jag vet vad langtan ar. Jag vet vad talamod ar. Precis som att jag vet att jag inte kommer bli en battre mamma an de har andra kvinnorna som blev gravida pa en gang och allt gick bra. Sa formaten och galen har jag inte blivit. Jag kommer att bli en san dar person som klagar ibland, som glommer bort sma stunder hur lyckligt lottad jag ar... som vill ha egentid och onskar att jag far sova en hel natt etc. Ingen mirakelmamma som gor allt ratt, men en mamma som har sa mycket oandlig karlek... sa garna som jag vill vara en sadan dar vanlig trott smabarnsmamma. Det finns inget jag hellre vill an att vara just sa vanlig.

Idag/igar var det Nobelprisutdelning och jag vill bara uttrycka min beundran och gladje for priset i medicin som tilldelades varldens basta Robert Edwards. Det ar synd att han fick det lite for sent, sa han inte kunde aka och ta emot priset sjalv pga dalig halsa. Tank vad han var tuff, och han jobbade i motvind - han hade sma resurser och lite pengar att rora sig med, och katoliker som var emot hans arbete med IVF. Vilken hjalte!

----------------------------------------------------
Robert G. Edwards föddes 1925 i Batley, England. Efter militärtjänstgöring under Andra världskriget studerade han biologi, först vid University of Wales i Bangor och senare vid Edinburgh University i Skottland, där han disputerade 1955 på en avhandling om embryonalutveckling hos möss. Tre år senare blev han forskare vid National Institute for Medical Research i London, där han påbörjade sin forskning om den mänskliga befruktningsprocessen. Från 1963 var Edwards verksam i Cambridge, först vid universitetet och senare vid Bourn Hall-kliniken, världens första IVF-centrum, som han startade tillsammans med Patrick Steptoe. Under många år ledde han forskningen vid kliniken, och han var också redaktör för ledande vetenskapliga tidskrifter inom IVF-området. Idag är Robert Edwards professor emeritus vid universitetet i Cambridge.
_____________________________________

Aven fast vi inte bor i Sverige, sa kan man ju faktiskt se svensk TV pa internet. Sa jag kan harmed rekommendera ett svenskt TV program jag sag pa SVT play haromdagen, Vetenskapens varld dar halva programmet handlar just om Robert Edwards och hans IVF forskning.

Ruvardag 4


Väntan - skulptur i brons av Britt Ignell 2001. Spårvagnshållplatsen Lantmilsgatan, Göteborg, Sverige.





Ruvardag 2...

Jag ruvar och ruvar, och det kanns jattebra. Jag har nojjat rejalt och trott att lilla embryot vart har trillat ur har och dar.. men det var som nagon annan orolig ivf:are sa pa en forumdiskussionstrad - "tank att embryot ar som ett dammkorn mellan tva pannkakor darinne i livmodern". Det ramlar inte ut! Daremot ska man inte hoppa, skaka, trana, ha sex, bara tungt etc. Man maste vara lugn och fin och inte stora nar den ska fasta i endometrium, livmodershinnan.

Jag har det gott och ligger och ruvar pa var urskona soffa med tacket och datorn i knat, sa det ar underbart skont och avslappnat.

Varje kvall far jag blodfortunnande Heparin injektion av M, och morgon och kvall ar det Progesteron som ar ett hormon man naturligt utsondrar i lutealfasen och som hjalper hinnan att bli tjock och gosig for embryot att fasta battre. Jag har lite sma blamarken och roda stickmarken pa magen men inte sa farligt, oftast gor det inte ont utan svider bara lite av injektionen i magen. Men progesteronet ger mig huvudvark och jag ar valdigt trott och seg ikvall. Men jag ar vid gott humor! En glad ruvare J som har magen full av tacos och har sett senaste avsnittet av Dexter och Desperate Housewives.

den vackraste blastocystan i varlden

Imorse var det dags! Jag vaknade ungefar 17 000 ganger och varje gang hade jag dromt nagot om embryo-aterforing, sa jag kande mig jattepirrig och forvantansfull nar vi akte ivag med forbestalld taxi (som kom i tid och allt!) till kliniken.
Val dar fick jag hoppa i sjukhussarken och M fick skyddsklader och en liten mossa. Vi hade varit duktiga och duschat i bara vatten innan vi akte dit och inte anvant nagra parfymerade produkter alls. Embryon ar jattekansliga for parfymerade deodoranter, duschtval, kramer etc sa man ville ju inte riskera att ha nagot godluktande pa sin kropp infor aterforingen. Jag sprayade ett sprut harspray i haret innan vi akte, och fick da panik och borjade blota bort det med vatten. Hehe, man ar ju lite tokig men vad gor man inte.
Val inne i salen fick jag ligga i en sang med gynstolsben, samma som vid aggplockningen. Vi fick information om vara (redan alskade) embryon, och de hade ju alla sett bra ut men det fanns nu en av dem, en blastocysta som var den starkast lysande stjarnan i samlingen och utklassade alla andra. Det ar verkligen vid en san har langtidsodling de kan se vilka som ar riktigt bra, for vid dag 3 sag ju alla bra ut aven om nagra var lite samre. Coolt att man kan se sant nufortiden! Vi fick se en bild pa VAR blastocysta, vart embryo, och den var vacker och vackte varme i mitt hjarta. Vi fick ocksa en genomgang med lakaren som skulle utfora sjalva aterforingen, han var tydligen den basta och han som var bossen pa kliniken. Det lat tryggt tyckte vi.
Mina ben spande de fast med tva balten (?!) och tog sedan en massa starka lampor och lyste mig mitt i krysset, och sedan var det dags for sjalva aterforingen som inte gjorde ont eller var sarskilt obehaglig att genomfora. De kor forst en provomgang for att se om det ar fritt fram innan de gor om det med embryot. Da fick vi ocksa se pa en skarm hur de plockade upp embryot ur en skal med mitt namn bredvid. M stod vid min sida och smekte mig over haret och pa min panna, och det var ett magiskt ogonblick jag inte kommer glomma. Vi ar med embryo. Det ar vi faktiskt.
Idag ligger jag och vilar i soffan med tacket och jag blir serverad vad jag vill ha. Nu ska vi ha myskvall och kolla Xfactor och ata grillat kott med bakad potatis och massor med vitlokssmor. Och gronsaker saklart! Nu ska jag allt fa i mig en balanserad kost har, och jag forsoker aven avsta fran koffein. For jag ar en ruvare. Vad jag har langtat!
Imorse var det dags! Jag vaknade ungefar 17 000 ganger och varje gang hade jag dromt nagot om embryo-aterforing, sa jag kande mig jattepirrig och forvantansfull nar vi akte ivag med forbestalld taxi (som kom i tid och allt!) till kliniken.

Val dar fick jag hoppa i sjukhussarken och M fick skyddsklader och en liten mossa. Vi hade varit duktiga och duschat i bara vatten innan vi akte dit och inte anvant nagra parfymerade produkter alls. Embryon ar jattekansliga for parfymerade deodoranter, duschtval, kramer etc sa man ville ju inte riskera att ha nagot godluktande pa sin kropp infor aterforingen. Jag sprayade ett sprut harspray i haret innan vi akte, och fick da panik och borjade blota bort det med vatten. Hehe, man ar ju lite tokig men vad gor man inte.

Val inne i salen fick jag ligga i en sang med gynstolsben, samma som vid aggplockningen. Vi fick information om vara (redan alskade) embryon, och de hade ju alla sett bra ut men det fanns nu en av dem, en blastocysta som var den starkast lysande stjarnan i samlingen och utklassade alla andra. Det ar verkligen vid en san har langtidsodling de kan se vilka som ar riktigt bra, for vid dag 3 sag ju alla bra ut aven om nagra var lite samre. Coolt att man kan se sant nufortiden! Vi fick se en bild pa VAR blastocysta, vart embryo, och den var den vackraste blastocysta jag nagonsin sett. Vi fick ocksa en genomgang med lakaren som skulle utfora sjalva aterforingen, han var tydligen den basta och han som var bossen pa kliniken. Det lat tryggt tyckte vi.

Mina ben spande de fast med tva balten (?!) och tog sedan en massa starka lampor och lyste mig rakt mellan benen, och sedan var det dags for sjalva aterforingen som inte gjorde ont eller var sarskilt obehaglig att genomfora. De kor forst en provomgang for att se om det ar fritt fram innan de gor om det med embryot. Da fick vi ocksa se pa en skarm hur de plockade upp embryot ur en skal med mitt namn bredvid. M stod vid min sida och smekte mig over haret och pa min panna, och det var ett magiskt ogonblick jag inte kommer glomma. Vi ar med embryo. Det ar vi faktiskt.

Idag ligger jag och vilar i soffan med tacket och jag blir serverad vad jag vill ha. Nu ska vi ha myskvall och kolla Xfactor och ata grillat kott med bakad potatis och massor med vitlokssmor. Och gronsaker saklart! Nu ska jag allt fa i mig en balanserad kost har, och jag forsoker aven avsta fran koffein. For jag ar en ruvare nu. Vad jag har langtat!

det gar bra nu

Idag ringde embryologisten igen och gav senaste status pa vara sota sma embryon, alla 8 har natt det stadie de bor vara idag 6-8 celler. Ett av dem ar under medel i kvalitet, tva ar av medelkvalitet och resten ar over medel aka guldagg! Tre av dem hade redan imorse natt det stadie som de vill att de ska vara ikvall, ett forstadie till blastocystor. Sa pa lordag ar det som sagt dags for en av dem att sattas in. Jippi!!!

Jag mar mycket battre idag, sa det kanns skont. Jag har mycket mindre smartor i magen och kanner mej piggare i huvudet och orkar mer.

Jag har kant mej lite deppig efter aggplockets vandor, men kanner mej nu jatteglad och positiv och ska traffa kompisar ikvall. Jag tror att min nyvunna energi har att gora med alla lyckonskningar och pepp fran bade mannsikor jag kanner och andra som jag inte kanner (men som ar i samma situation som oss ). Det ar harligt att ha en blogg!

vara fina embryon!

Idag har jag matt battre med endast seghet och illamaende imorse. Jag har ocksa hittat lite andra tjejer som skriver pa bloggar och i forum att de har matt daligt efter aggplock utan att det varit nagon fara. Aggstockarna fyller upp tomrummen efter aggen med vatska och det gor ont, dessutom kan det paverka sa man blir forstoppad och far spand mage. Jag har dock valdigt ont i magen och kanner mej helt uppblast nu, men jag hoppas att det gar over. Sedan i mandags ger M mej injektion en gang om dagen med Heparin (blodfortunnande), och 2 ganger om dagen tar jag hormoner i form av piller i rumpan. (Hehe, inte sa glamorost men nodvandigt.)

De ringde imorse fran labbet och embryologisten kom med glada nyheter, alla embryon ser bra ut! 6 ar jattebra och har redan 4-5 celler som vad jag har forstatt att ett guldagg ska ha! 2 ar mer average - medelkvalitet. De avbokade den preliminara embryo-aterforingen imorgon och vi har fatt tid for blastocyst-transfer pa lordag morgon (blastocyst stadiet ar nar embryot har ca 100 celler pa dag 5 istallet for ca 8 celler pa dag 3). Vi ar jatteglada!


Har ar lite information taget fran en svensk informationssida om IVF:-

------------------------------------------------
Ett ägg som är normalt befruktat uppvisar två kärnor – den ena innehåller anlag från ägget och den andra anlag från spermierna. Lite senare sammansmälter kärnorna och celldelningen kan börja. Ett ägg som delat sig kallas embryo. Hur de tidiga celldelningarna sker har stor betydelse för bedömning av möjligheten för fortsatt utveckling och graviditet.


Efter två dygn har ett embryo optimalt 4 celler och efter 3 dygn 8 celler. När ett embryo odlas till dag 5 eller 6 kan det i gynnsamma fall utvecklas till en s k blastocyst med fler än 100 celler. Vi kan inte alltid med säkerhet skilja på ett embryo med god prognos till graviditet och ett embryo med dålig prognos till graviditet bara genom att titta på det. Finns det ett stort antal embryon två dagar efter befruktning kan det därför vara svårt att välja ut det allra bästa embryot för återföring. I det läget väljer läkaren i samråd med paret att långtidsodla embryona för att kunna öka chanserna att välja rätt embryo, då flera av de embryon som inte kan ge upphov till graviditet avstannat i tillväxt under odlingen. Det är förklaringen till att s k blastocyster har en högre implantationschans än sina motsvarande ”syskon” på dag två-tre. Vi erbjuder blastocystodling till alla patienter där det är möjligt.
-----------------------------------------------

RSS 2.0